Mannen Luchtjes > Blog > Hoe kies ik een mannen parfum?

Hoe kies ik een mannen parfum?

Met het grote aanbod van parfums voor mannen is het lastig om een goede parfum uit te kiezen. Je wilt een parfum die lekker is, betaalbaar en bij jouw of de situatie past. Hoe kies ik je dan een parfum uit? Om jou te helpen hebben wij een simpele 3 steppen gemaakt die het grote aanbod beperken en jouw helpt bij het kiezen van een parfum.

1. Kies het soort parfum

We kunnen herengeuren (en damesgeuren) onderverdelen in 3 verschillende groepen: eau de toilette, eau de parfum of eau de cologne.

Een belangrijke stap bij het kiezen van een parfum is de keuze maken uit 1 van deze 3 soorten parfums. De grootste verschillen zijn de sterkte van de parfum, hoelang je de geur blijft hangen blijft ruiken en de prijs van de parfum.

Eau de parfum

Eau de parfum heeft vaak een hele sterke en intense geur. De parfum blijft over het algemeen lang hangen en je kan hem de hele avond of dag ruiken. Een groot nadeel van eau de parfum is vaak de prijs, die vaak een stukje hoger ligt dan eau de toilette. Ook houdt niet iedereen van de intense geur van eau de parfum.

Eau de toilette

Eau de toilette is een goede middenweg voor een niet al te sterke en intense geur, maar wel een parfum die je redelijk lang blijft ruiken en betaalbaar is. De meeste heren kiezen voor eau de toilette, omdat het een goede middenweg is tussen eau de parfum en eau de cologne. Deze parfum blijft vaak een aantal uur hangen, afhankelijk van het parfum merk.

Eau de cologne

Eau de cologne is een geur niet sterk is en niet lang blijft hangen. De geur van de parfum kan soms al na een uur verdwenen zijn. Een groot voordeel van van eau de cologne luchtjes is dat deze vaak goedkoop zijn. Vaak worden deze parfums gebruikt bij het geven van een kado.

Voor het soort parfum is het dus belangrijk af te vragen: wil je een sterke intense geur die iedereen meteen ruikt, voor welke situaties wil ik deze parfum gebruiken, hoelang wil je dat de geur blijft hangen. Deze vragen kunnen je helpen bij het kiezen van het soort. Wij adviseren vaak om eau de toilette parfum te kiezen.

2. Bepaal prijs & budget

Het budget wat je wilt uitgeven voor een parfum is vaak een belangrijke factor voor het kiezen van een parfum. Als het een kado is wil je vaak iets minder uitgeven, maar voor jezelf of je partner heb je soms meer geld over. De prijs van de verschillende soorten parfum kunnen behoorlijk verschillen.

Je kunt over het algemeen de volgende informatie aanhouden.

  • Eau de parfum: €60 – €200,-
  • Eau de toilette: €40,- tot €100,-
  • Eau de cologne: €10 tot €50,-

Hoeveel geld wil jij uitgeven aan jouw parfum?

3. Kies de geur soort van de parfum

De meeste geuren hebben een bepaalde geur soort. Een aantal parfum geur soorten:

  • Fris
  • Fruitig
  • Houtig
  • Bloemig
  • Kruidig
  • Zoet

Welke geur soort vind jij het lekkerste?

Het kiezen van een parfum met deze 3 stappen is een stuk eenvoudig geworden. Je kunt deze criteria gebruiken om een parfum te zoeken. Bij onze partner bol kan je eenvoudig alle parfums zien op basis van deze filters.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *