Mannen Luchtjes > Blog > Parfum tips & vragen

Parfum tips & vragen

Wij hebben een lijst gemaakt van veelgestelde vragen over parfums en goede parfum tips voor het bewaren, opdoen en kopen van een heerlijke geur. Iets aan deze vragen en parfum tips gehad? Wij waarderen het altijd heel erg als je het deelt via Social Media!

Hoelang blijft een parfum gemiddeld hangen?

Een parfum blijft gemiddeld rond de 3 tot 8 uur hangen. Natuurlijk is dit afhankelijk van een aantal factoren, zoals de kwaliteit, concentratie van de oliën, percentage geurbestanddelen. Over het algemeen blijven goedkopere geuren (helaas) ook vaker iets minder lang hangen. Een andere factor is hoe goed de geur zich in de huid trekt. Bij een drogere huid zal de parfum minder snel intrekken dan bij een vettere huid.

Tip: Wrijf niet over de plek heen waar je de parfum op heb gedaan. Hierdoor gaan de structuren van de parfum kapot, waardoor die minder lang blijft hangen. Zorg ervoor dat je de parfum niet op een droge huid opdoet.

Hoeveel parfums kan mijn neus aan?

Tijdens het kiezen van een parfum wil je het liefst zoveel mogelijk verschillende parfums ruiken. Helaas kunnen onze neuzen meestal niet meer dan 3 verschillende geuren aan, afhankelijk van de persoon. Ruik een parfum ook meerdere malen, soms ruik je in het begin alleen de topnoten en later de hartnoten en basisnoten.

Tip: Maak gebruik van koffiebonen of de geur te neutraliseren. Spuit de parfum niet te dicht bij de neus, maar maak gebruik van de polsen (niet wrijven).

Hoeveel spuitjes van een parfum moet ik opdoen?

Veel mensen doen al gauw meer als 4 spuitjes op van een parfum, zodat ze hem lang blijven ruiken. Bij de meeste parfums zijn 2/3 spuitjes meer dan genoeg om lang te genieten van een parfum. Bij eau de parfum zijn 2 spuitjes al voldoende, omdat deze veel sterker zijn dan eau de toilette. Soms lijkt het erop dat je de parfum zelf niet meer ruikt, maar dit komt omdat je neus na 15 minuten een geur niet meer ruikt. Dit betekend dus niet dat andere mensen de parfum ook niet meer ruiken.

Tip: Doe maximaal 2 spuitjes op bij eau de parfum en maximaal 2/3 spuitjes bij eau de toilette. Zo gaat de parfum minder snel op en kan je er langer van genieten.

Waar kan je een parfum het beste bewaren?

Parfum kan je het beste bewaren op een koele en donkere plek. Zorg er in ieder geval voor dat je de parfum niet in de buurt van warme of vochtige plekken, zoals de zon of verwarming komt. Ook de badkamer is niet de ideale plek om jouw geuren te bewaren. Door warmte en licht kan de geur van de parfum veranderen. Vergeet ook niet de geur af te sluiten met een dop!

Tip: Sluit de parfum goed af en bewaar hem het liefst weer in de verpakking op een koele plek, zo blijft de parfum het langste goed.

Waar kan je het beste een parfum opdoen?

Om het beste uit een parfum te halen wordt er aangeraden om parfum op een warme plek op te doen. Het is ook belangrijk om de parfum te spuiten op plaatsen waar de huid niet droog is. Goede plekken waar je een parfum op kan doen zijn, polsen, nek, hals, enkels en onder de borsten. Hoe warmer de huid hoe langer en intenser de parfum werkt.

Tip: Doe de parfum op een warme plek op een niet droge huid. Wrijf de parfum ook nooit uit elkaar!

Hoeveel geur bestanddelen zitten er in een parfum?

Afhankelijk van het merk en de kwaliteit van de parfum kunnen de volgende percentages gehanteerd worden:

  • Parfum of parfum extract: 20%-40%
  • Eau de parfum: 10-20%
  • Eau de toilette: 5-10%
  • Eau de cologne: 2-5%
  • Eau de solide: 1%

Jouw parfum tip?

Wat is jouw unieke parfum tip bij het dragen of kiezen van een parfum? Laat het iedereen weten hieronder in de reacties! Ook voor parfum vragen die je zelf heb kan je stellen in de reacties hieronder. Vergeet het bericht niet te delen via social media! 😉

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *